Jestem specjalistą w zakresie dietetyki klinicznej. W mojej codziennej praktyce pracuję z pacjentami oraz pacjentkami zmagającymi się z nieswoistym zapaleniem jelit, chorobą Leśniowskiego-Crohna, stanami poresekcyjnymi jelit oraz stomią. Pomagam w diagnozie oraz leczeniu chorób autoimmunologicznych, SIBO, IMO, SIFO, IBS.
Pełnę funkcję Wiceprezes stowarzyszenia Osób z Nieswoistymi Chorobami Zapalnymi Jelit “Łódzcy Zapaleńcy”.
Podczas wizyt przeprowadzam dokładny wywiad z pacjentem, zapoznaję się z wynikami badań i na ich podstawie układam szczegółowy plan dietoterapeutyczny- cele, kierunek działania, listę ew. badań do wykonania.
Plan dietetyczny obejmuje zapotrzebowanie kaloryczne oraz rozkład makroskładników proponowany indywidualnie dla pacjenta uwzględniając jego potrzeby, jednostki chorobowe, styl życia.
W zaleceniach otrzymują państwo również protokół suplementacji/probiotykoterapii, ogólne zalecenia dietetyczne oraz listy produktów, materiały edukacyjne dedykowane dla Państwa jednostki chorobowej.
Każda wizyta planowana jest na 60 minut.
Swoją wiedzę oraz kompetencje poszerzam podczas kursów oraz szkoleń. Do tej pory ukończyłam szkolenia:
– Dietoterapia pacjenta z SIBO od A do Z
– SIBO wodorowe, siarkowodorowe oraz metanowe. Jak je rozpoznać i leczyć za pomocą diety i suplementacji?
– Jak świadomie i odpowiedzialnie żywić swoje dziecko? Praktyczne zasady żywienia dzieci
– Postępowanie żywieniowe w alergii. Wpływ diety na wyciszenie układu odpornościowego
– Cukrzyca ciążowa – praktyczne zalecenia żywieniowe
– Czym jest SIBO i SIFO? Objawy, przyczyny i dietoterapia
– Dlaczego problem SIBO nawraca i jak temu zapobiec? Analiza problemu krok po kroku
– Dieta w chorobie Hashimoto. Co pomaga w świetle badań?
– Żywieniowe podejście do leczenia insulinooporności i hipoglikemii reaktywnej
– Regulacja masy ciała za pomocą diety. Jak zdrowo i bezpiecznie przytyć?
– Dietoterapia w zespole jelita drażliwego
– Dieta ketogeniczna od podstaw
– Niedokwistość(anemia) okiem dietetyka – objawy, diagnostyka i postępowanie żywieniowe
– Odchudzanie od A do Z. Praktyczne wskazówki od dietetyka
– Żywienie i suplementacja w zespole policystycznych jajników
oraz uzyskałam certyfikaty:
– II OGÓLNOPOLSKIEJ KONFERENCJI PRAC MŁODYCH DIETETYKÓW I KÓŁ NAUKOWYCH „Trendy i zagrożenia żywieniowe w dietetyce ”
– Pacjent po pandemii czyli jak Covid-19 zmienił naszą rzeczywistość
– Udział w II Kongresie Pediatryczno Żywieniowym.