Jestem magistrem dietetyki klinicznej. Jestem absolwentką Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi. Pracuję szczególnie z osobami, które borykają się z nadwagą lub otyłością, insulinoopornością, cukrzycą typu II, PCOS, nadczynnością lub niedoczynnością tarczycy, Hashimoto, nietolerancjami pokarmowymi oraz zaburzonym lipidogramem.
Uczę odpowiedniego komponowania posiłków i pokazuje moim pacjentom, że dbając o zdrowie nie muszą rezygnować z ulubionych produktów i potraw.
Ukończyłam liczne kursy i szkolenia dotyczące:
- analizy wyników badań,
- kiedy i jakie badania warto wykonać,
- diety w chorobie Hashimoto,
- żywienia w PCOS i endometriozie,
- żywienia w cukrzycy,
- dietoterapii pacjentów z zaburzeniami hormonalnymi i autoimmunologicznymi,
- kompleksowego podejścia do pacjentów z chorobami serca,
- SIBO i zaburzeń żołądkowo-jelitowych w ujęciu holistycznym
Konsultacja dietetyczna trwa 40- 60 minut i obejmuje:
- Wywiad zdrowotno-żywieniowy
- Analizę sposobu żywienia i ewentualnie wyników badań
- Odpowiedź na pytania wcześniej przesłane na maila
- Podsumowanie konsultacji wysyłane w ciągu 3 dni roboczych
Oprócz konsultacji jest też możliwość ułożenia planu dietetycznego na 7 lub 14 dni, który jest dostosowany do preferencji żywieniowych i zdrowotnych. Zawiera on dokładny opis przygotowania posiłków, listę zakupów i indywidualne zalecenia żywieniowe.